Actualitate

CORONAVIRUS. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost externat

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost externat luni din spital după ce a fost declarat vindecat de infecția cu noul tip de coronavirus.

Peskov, în vârstă de 52 de ani, a anunțat acum două săptămâni că este tratat pentru COVID-19, acesta fiind internat în spital după ce a făcut o formă severă de pneumonie ca urmare a infectării cu noul tip de coronavirus, informează site-ul agenției germane de presă DPA.

Peskov nu este singurul oficial rus care s-a îmbolnăvit de COVID-19. Patru alți oficiali de rang înalt au fost diagnosticați cu această afecțiune: premierul țării, Mihail Mișustin, ministrul Construcțiilor, ministrul Științei și ministrul Culturii.

Numărul de noi cazuri de infecție, în scădere în Rusia
Autoritățile de la Moscova au anunțat luni că numărul de noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus a crescut cu 8.946 față de informațiile raportate duminică. Aceasta este a zecea zi la rând când numărul de noi cazuri raportate la nivel național nu depășește 10.000.

Astfel, în total, Rusia înregistrează acum 353.427 de cazuri de COVID-19.

Între timp, tot luni, Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că aproximativ 2.600 de noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus au fost identificate în cadrul forțelor armate ale țării. Dintre aceste cazuri, peste 1.500 au fost înregistrate în rândul militarilor, aproximativ 700 în rândul elevilor școlilor militare și aproximativ 400 în rândul personalului civil angajat în instituțiile militare ale statului.

Cu peste 350.000 de cazuri de infectare cu COVID-19 și 3.633 de decese raportate până în prezent, Rusia se află pe locul al doilea la nivel mondial în funcție de numărul de îmbolnăviri, după Statele Unite și Brazilia, potrivit datelor prezentate de către universitatea americană Johns Hopkins.

Comparativ, în Statele Unite au fost înregistrate aproape 1,7 milioane de cazuri de infectare și aproape o sută de mii de decese provocate de COVID-19, în timp ce Brazilia a anunțat 370.000 de cazuri de infectare și aproximativ 23.000 de decese.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *