Editorial

Concediu sau corvoadă?

În luna iulie nu trebuie să mai muncească nimeni? Nu mai sunt oameni care s-au săturat de aglomeraţie, de muzică zgomotoasă pe malul mării şi care să prefere un concediu mai relaxant, care să însemne într-adevăr o perioadă în care să te poţi relaxa pur şi simplu şi să poţi vizita cât mai multe locuri frumoase sau chiar să faci ceva extrem la care poate te-ai gândit un an de zile?

Mie una niciodată nu mi-a plăcut extraordinar de tare marea şi ideea că, gata, este vară, trebuie să intru în rând cu lumea şi să mă trezesc obligatoriu dimineaţa lângă briza mării. De fiecare dată când am programat concediul, am făcut-o gândindu-ne bine la ce anume dorim să obţinem după această perioadă de odihnă.

Anul acesta însă facem parte din categoria oamenilor care nu au niciun plan, care îşi schimbă de la o săptămână la alta gândurile în legătură cu acest concediu de vară. Să fie asta un lucru bun, să fie un lucru rău, habar n-am. Important însă va fi că, până la urmă, o să alegem un loc şi o variantă prin care să ne mai odihnim minţile şi să acumulăm energie pentru perioada care urmează.

Cine spune că vara nu poţi merge la munte sau nu poţi vizita pur şi simplu un oraş? Mersul la mare face parte din categoria lucrurilor pe care „trebuie” să le faci într-un an? Haideţi să ne permitem câteodată să ieşim din pătrat şi să facem ceea ce dorim cu adevărat, fără să ne mai gândim dacă aşa sau nu aşa este bine.

Cine mai este de acord cu mine şi este dispus să înlocuiască cele trei cuvinte arhicunoscute în această perioadă: mare, soare, nisip cu odihnă, relaxare, seninătate?

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *