Actualitate

Comunitatea azerilor din Republica Moldova a decis să spijine financiar armata Azerbaidjanului

În cadrul întrevederii, președintele Congresului Azerilor din Moldova (CAM), Elcin Bairamov, a spus că mai mult de 500 de azeri s-au adresat la Congres și a vrut să participe la întîlnire, pentru a-și exprima îngrijorarea în legătură cu lupta din Nagorno-Karabah, însă, din cauza pandemiei, conform legislației Republicii Moldova s-a reușit coordonarea participării doar a 50 de persoane. Președintele CAM a informat participanții la întrevedere că, pentru susținerea armatei azere, cetățenii azeri din Moldova au decis să aloce asistență financiară Fondului de asistență al Forțelor Armate ale Azerbaidjanului.

Ambasadorul Azerbaidjanului în Republica Moldova, Gudsi Osmanov, a mulțumit participanților la întâlnire pentru atenție și sprijin în numele integrității teritoriale a Azebaijanului, reamintind că „comunitatea azeră din Moldova se află într-o nouă etapă de dezvoltare. Sarcina sa primordială este de a ajuta dezvoltarea relațiilor moldo-azere, de a contribui la dezvoltarea prieteniei, de a-și ajuta compatrioții, de a se baza pe doi piloni spirituali ai culturii azere și moldovenești și de a nu ceda manipulării de partea forțelor terțe”.

Totodată, diplomatul a menționat că „Ambasada în Moldova este casa fiecărui azer și este întotdeauna deschisă adresărilor și propunerilor concetățenilor”. Oficialul i-a îndemnat pe azeri și pe membrii familiilor lor multinaționale să se concentreze și să-și îndrepte forțele spre cunoștințe, învățământ și abilități, să devină și mai puternici, ceea ce le va permite să fie reprezentați în toate sferele vieții Moldovei, unindu-se strâns în jurul CAM. „Voi sunteți locuitorii Republicii Moldova multinaționale, o parte a societății moldovenești. Rolul diasporei în problema ajutorului pentru stat este unul special. Aceasta este așa-numita „diplomație populară". Lumea de astăzi nu este una exemplară – țările sunt împărțite în puternice și slabe. În această situație, noi toți trebuie să rezistăm și să evoluăm împreună în numele viitorului nostru", a conchis Gudsi Osmanov.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *