Actualitate

CFM a acumulat datorii salariale de 100 de milioane de lei

Pavel Filip s-a arătat revoltat că angajații instituției nu și-au primit salariile de trei luni, datoriile ajungând până la 100 de milioane de lei. „Cu asemenea organizare, n-o să ajungeți nicăieri. Cum aveți de gând să ieșiți din criză când aveți 40 întreprinderi-căpușă care prestează servicii? Aveți mașini care stau în garaj fără roți, dar pentru care indicați consum de motorină”, le-a reproșat Pavel Filip celor prezenți.

Premierul a dat indicații ca întreprinderea să treacă din gestiunea Ministerului Economiei și Infrastructurii în cea a Agenției Proprietății Publice. „Ministerul trebuie să se ocupe de politici, iar APP – de administrare. Văd că lucrurile stau pe loc. Trebuie să înțelegem ce se întâmplă la întreprindere. Cineva vede CFM drept o afacere personală și face ce vrea acolo”, a menționat Pavel Filip.

Anul trecut Guvernul a aprobat Concepția pentru restructurarea sectorului feroviar și a ÎS „Calea Ferată din Moldova” pentru anii 2018-2021. După care, urma ca Ministerul Economiei și Infrastructurii și CFM să elaboreze un plan de acțiuni de implementare.

Sursa: ipn.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *