Sănătate

Ceaiurile şi frumuseţea

Cu ajutorul ceaiurilor poţi scăpa de riduri, îţi poţi răsfăța tenul cu o mai multă luminozitate, poţi scăpa de acnee sau poţi obţine un efect de catifelare. Tot ceaiul te poate ajuta să fugi de celulită sau să îţi întăreşti părul sau unghiile. Dacă vrei să ai rezultate, trebuie să consumi zilnic două-trei căni de ceai. Indiferent de care sortiment alegi, nu lăsa să treacă o zi fără măcar o cană de ceai. 

Ceaiul verde, bun pentru mai multe probleme

Ceaiul verde este, probabil, unul dintre cele mai bune ceaiuri. Bogat în antioxidanți, aminoacizi, vitaminele A, B, C, E, dar şi în cupru, mangan sau fosfor, ceaiul verde te ajută să tratezi tenul cu acnee (putând fi folosit ca o loţiune de curăţat faţa), te ajută să protejezi pielea de razele ultraviolete, păstrează tinereţea tenului şi îi redă strălucirea, dar poate ajuta şi silueta. Ceaiul verde, folosit direct pe faţă, are efect astringent, reduce porii şi cearcănele.

Menţinerea culorii părului cu ceai negru

Doamnele care au părul închis la culoare pot folosi infuzie de ceai negru pentru un plus de strălucire, dar şi pentru o intensitate a culorii. Ceaiul negru se foloseşte pentru a revigora nuanţa chiar la ultima clătire a părului. Dacă vrei să scapi de riduri, poţi încerca să aplici comprese cu ceai negru, dar nu clăti faţa după ce ai luat compresa de pe ochi. În cazul în care vrei ca tenul tău să fie hidratat, tot de ceai negru trebuie să te foloseşti. Pentru a avea un astfel de efect trebuie să bei măcar o ceaşcă de ceai pe zi.

Codiţele de cireşe… anticelulitice

Celulita este o problemă pentru foarte multe femei. Pe lângă sport, regim adecvat, masaje anticelulitice sau tratamente corporale, poţi bea ceai din cozi de cireşe. Acest ceai are un efect diuretic şi proprietăţi depurative. Codiţele de cireşe ajută la eliminarea rapidă a reziduurilor din sânge şi, implicit, a depozitelor de grăsime.

Coada-calului întăreşte părul şi unghiile

Cine nu vrea să aibă unghii mari, puternice mereu? Ceaiul obţinut din coada-calului este recomandat pentru doamnele care vor ca unghiile să arate cât mai bine, dar şi celor care ţin la podoaba capilară. Coada-calului conţine foarte mult siliciu, iar acest element este important pentru repararea ţesuturilor.

Menta şi teiul, pentru strălucire

Dacă tenul tău este lipsit de strălucire, revigorează-l cu ceai de tei combinat cu mentă. Prepară o infuzie, apoi las-o la răcit. Fă-ţi comprese cu acest amestec şi stai liniştită ascultând muzica preferată timp de 20 de minute. Dacă faci acest sacrificiu zilnic, timp de o săptămână, tenul tău va fi strălucitor.

Nu uita că, dacă vrei să vezi rezultatele, trebuie să consumi zilnic două-trei căni de ceai. Indiferent de care sortiment alegi, nu lăsa să treacă o zi fără măcar o cană de ceai. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *