Astăzi 5 Iunie 2020, Vineri - Ultima actualizare la ora 18:47
Abonamente

Femeia 31 Martie 2020, ora 16:00

Ce trebuie să știe NEAPĂRAT o mamă înainte de a cumpăra o pompă de sân

Marime Font

Femeile de astăzi au la dispoziție tot felul de invenții care le ușurează rolul de mame, spre deosebire de bunicile și străbunicile noastre. Pompa de sân modernă este una dintre ele. Aceasta a fost creată de către un inginer suedez în anul 1942. De atunci și până în prezent, dispozitivul a fost îmbunătățit, astfel încât colectarea laptelui matern să fie un proces ușor, rapid și fără dureri.

Așadar, o pompă de sân reprezintă un aparat manual sau electric folosit de mamele care au lactație pentru a extrage laptele ce urmează a fi consumat mai târziu de bebeluș. Astfel, mămicile pot lăsa „provizii” în frigider sau congelator pentru perioadele de timp în care lipsesc de acasă.

Este recomandat să cumpărați o pompă de sân cu ceva vreme înainte de a începe să o folosiți, pentru a vă asigura că ați ales modelul potrivit. Acest accesoriu este extrem de util pentru mămicile care revin la muncă la scurt timp după naștere și nu-și doresc să întrerupă alăptarea, dar și atunci când bebelușul este prea leneș să sugă laptele sau se confruntă cu anumite probleme de sănătate. Totodată, pompa de sân stimulează lactația.


Loading...


Aceste obiecte atât de indispensabile mămicilor moderne pot fi împărțite în două categorii: pompe manuale și pompe electrice. La rândul lor, pompele electrice pot fi împărțite în:

- electrice simple
- duble (pentru ambii sâni)
- duble alternative
- cu sistem închis
- cu sistem deschis

Totodată, în funcție de cantitatea de lapte stoarsă și de nivelul zgomotului, există pompe cu motor mai puternic (care stimulează lactația) sau pompe silențioase, cu motor care are o putere mai mică, potrivite pentru extragerea unei cantități mici de lapte.

Pompă manuală sau electrică?

Diferențele între aceste două tipuri de pompe nu trebuie să fie ignorate. Fiecare femeie trebuie să facă alegerea în funcție de necesități, preferințe și posibilități. Trebuie să știți că, de regulă, pompele electrice sunt mai scumpe, dar și mai elaborate.

Principala deosebire între cele două categorii, însă, rămâne cea legată de faptul că o pompă manuală necesită apăsarea și eliberarea unui mâner cu mâna, în timp ce pompa electrică se folosește de un motoraș pentru a aspira laptele.

Totodată, folosirea unei pompe manuale vă ia mai mult timp și sunt recomandate mamelor care storc lapte o dată pe zi. Unele femei spun că acestea se mișcă încet și că nu golesc sânii pe deplin, fapt ce, în timp, poate duce la scăderea cantității de lapte produse.

În schimb, cea electrică nu necesită prea multă implicare din partea dumneavoastră și o puteți folosi inclusiv atunci când vă odihniți. Un alt detaliu care face diferența este că multe pompe de sân electrice imită modul în care se hrănesc pruncii și anume: încep cu pompări scurte și rapide pentru a stimula fluxul de lapte și apoi trec la un ritm mai redus de extragere a lichidului.

O pompă manuală cântărește mai puțin de un kilogram, iar una electrică are aproximativ 2.5 kilograme și vine la pachet cu câteva accesorii: pungi pentru depozitarea laptelui, etichete pentru sticle, protecții pentru mamelon.

Totodată, pompele electrice se găsesc în mai multe variante. De exemplu, există cele cu sistem închis și cele cu sistem deschis. Primele includ o membrană care împiedică laptele să ajungă la motorul pompei. Astfel, există garanția că laptele nu va fi contaminat cu bacterii. Pe când în cazul celei de-a doua categorii există posibilitatea ca laptele să ajungă la motor prin furtunul care leagă zona de colectare de partea electrică. Din acest motiv, acel furtun trebuie să fie spălat și sterilizat după fiecare folosire a pompei.

Mai există pompe de sân electrice duble care golesc sânii în același timp și pompe de sân duble alternative – acestea extrag lapte când de la un sân, când de la celălalt, nu de la ambii simultan.

Criteriile în funcție de care alegem pompa de sân

Înainte de cumpărarea unei pompe de sân trebuie să știți exact de ce aveți nevoie. În funcție de cât de des sunt folosite, aceste accesorii se împart în mai multe categorii: pentru utilizare ocazională, pentru utilizare zilnică și pompe pentru utilizare specială.

Pentru folosirea ocazională sunt recomandate pompele manuale, pentru cea zilnică sunt potrivite pompele de sân electrice (simple, duble sau duble alternative), iar pompele pentru cazuri speciale sunt folosite mai ales în spitale, după naștere sau dacă apar probleme de sănătate.

Multe femei își aleg pompa gândindu-se, în primul rând, la rapiditate. De exemplu, dacă folosiți pompa la serviciu sau când aveți puțin timp la dispoziție, probabil cea mai bună variantă este pompa electrică dublă sau dublă alternativă.

De asemenea, trebuie să luați în calcul modul de alimentare a acestei pompe. Dacă vă doriți o pompă electrică pe baterii, veți avea nevoie de baterii de rezervă mereu, pentru a fi sigură că nu se oprește pompa în mijlocul procesului de extragere a laptelui. Există pompe ce funcționează pe baza curentului electric, deci veți avea nevoie mereu de o priză la îndemână. Sunt femei care aleg ambele opțiuni: au o pompă electrică acasă și un model manual atunci când sunt la birou.
În multe cazuri pompele de sân electrice se vând la pachet cu recipiente pentru depozitarea laptelui și suport pentru pompă. Alte accesorii precum pungile speciale de păstrare a laptelui, supapele care pot fi prinse de pompă pentru un plus de confort și tampoanele încălzite pentru sân (care calmează sânii după colectarea laptelui) - pot fi cumpărate aparte.

Cum se întreține o pompă de sân?

De regulă, pentru cupa pompei producătorii folosesc silicon medical, iar pentru restul accesoriilor - polipropilenă. Trebuie să vă asigurați că în componentele pompei de sân nu este inclus Bisfenol A (BPA). Este o substanță periculoasă pentru cel mic care poate ajunge din componența recipientului în lapte.
Curățarea și sterilizarea fiecărei piese a pompei de sân, cu excepția părții electrice, sunt obligatorii. Piesele se spală cu apă și săpun lichid sau detergent de vase fără miros, după fiecare utilizare. Ulterior, piesele se fierb pentru cinci minute în apă pentru a fi sterilizate.

Apoi piesele se pun pe o bucată de hârtie de bucătărie sau pe un suport și, în niciun caz, nu se șterg cu prosopul. Pompa trebuie să fie păstrată într-un loc ferit de umezeală, de lumină puternică și de temperaturi foarte scăzute.

După ce alegeți pompa de sân potrivită pentru dumneavoastră și o cumpărați citiți cu atenție instrucțiunile. Dispozitivul trebuie folosit așa cum indică producătorii. În general, o pompă de sân extrage între 750 și 1000 de mililitri de lapte în 24 de ore. Aceasta poate fi păstrată la rece 3-5 zile la o temperatură de maximum 4 grade Celsius.

Pentru mai multe detalii accesați https://bebumi.md/

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Moldova 5 Iunie 2020, ora: 17:59

analiză economică Carantina a prăbușit piața valutară - Moldovenii nu au putut aduce valută în țară din cauza carantinei

Carantina a prăbușit piața valutară - Moldovenii nu au putut aduce valută în țară din cauza carantinei

Criza prin care trece Republica Moldova are un impact major asupra economiei. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iunie 2020, ora: 16:57

BRAVO DODON! BRAVO CHICU! Cel mai mare număr de cazuri active, de la începutul pandemiei / Urmează BLAJINII!

BRAVO DODON! BRAVO CHICU! Cel mai mare număr de cazuri active, de la începutul pandemiei / Urmează BLAJINII!

Astăzi în R. Moldova a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri active de la începutul pandemiei.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 Iunie 2020, ora: 14:12

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din 2020 are loc în 5 iunie. La ce oră o poți vedea

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din 2020 are loc în 5 iunie. La ce oră o poți vedea

Eclipsa de Lună prin penumbră din 5 iunie este a doua de anul acesta și este vizibilă în cea mai mare parte a Europei (inclusiv în România), Africa, Asia, Orientul Apropiat, cea mai mare parte din Australia şi Oceanul Indian.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iunie 2020, ora: 14:00

O nouă alertă (falsă?) cu bombă la Ambasada Rusiei / Centrul este blocat

O nouă alertă (falsă?) cu bombă la Ambasada Rusiei / Centrul este blocat

Alertă cu bombă la Ambasada Rusiei din Chișinău

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iunie 2020, ora: 13:41 de Alecu Reniță

CUMPĂNA DINTRE VERDE ŞI NEGRU

CUMPĂNA DINTRE VERDE ŞI NEGRU

Ziua de 5 iunie considerată ziua internaţională a mediului înconjurător nu are încărcătura festivă a sărbătorilor profesionale sau tradiţionale. Nici nu are cum să aibă, fiindcă cele peste 7 miliarde de oameni continuă să perpetueze nepăsarea lor faţă de...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 5 Iunie 2020, ora: 12:44

video Documentar 10TV. „Pagini albe Basarabia” a avut o audiență de peste 1 milion de oameni

Documentar 10TV. „Pagini albe Basarabia” a avut o audiență de peste 1 milion de oameni

Documentarul cu imagini cutremurătoare de arhivă despre „eliberarea” sovietică la 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial a avut un reach de peste 1 milion de persoane, doar pe rețeaua de socializare (facebook/10tv.md)

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iunie 2020, ora: 12:31

Atac sângeros într-o școală din CHINA. Zeci de elevi au fost tăiați cu cuțitul / VIDEO

Atac sângeros într-o școală din CHINA. Zeci de elevi au fost tăiați cu cuțitul / VIDEO

Mai mult de 40 de elevi şi membri ai personalului unei şcoli primare din oraşul Wuzhou, din sudul Chinei, au fost răniţi joi într-un atac cu cuţitul, a relatat presa de stat chineză, potrivit DPA.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 5 Iunie 2020, ora: 12:06

Noi imagini VIDEO în care Dodon se laudă lui Plahotniuc cu strigă la Kozak

Noi imagini VIDEO în care Dodon se laudă lui Plahotniuc cu strigă la Kozak

Igor Dodon îi povestește lui Plahotniuc și Iaralov ce discută cu Putin și Kozak.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 5 Iunie 2020, ora: 09:44

INVESTIGAȚIE. Socialistul Țîrdea Bogdat Kaidarovici trăiește în lux / Vilă și mașini de zeci și sute de mii euro dintr-un salariu MODEST de bugetar

INVESTIGAȚIE. Socialistul Țîrdea Bogdat Kaidarovici trăiește în lux / Vilă și mașini de zeci și sute de mii euro dintr-un salariu MODEST de bugetar

Bogdat Țîrdea (numele din acte al deputatului, dar cunoscut și ca Bogdan Țîrdea) locuiește, împreună cu familia sa, într-un imobil care costă acum, la preț de piață, aproximativ 3 milioane de lei. L-a cumpărat în 2017, când nu era finisat,...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 5 Iunie 2020, ora: 09:03

De ce guvernul Chicu merită lăsat să „lucreze” și cu ce se ocupă Plahotniuc la Miami

De ce guvernul Chicu merită lăsat să „lucreze” și cu ce se ocupă Plahotniuc la Miami

Tot mai multe voci îndeamnă blocul ACUM să demită repede guvernul Chicu.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 5 Iunie 2020, ora: 09:03

Ultima oră / Suspendarea traficul rutier pe unele străzi din Chișinău

Ultima oră / Suspendarea traficul rutier pe unele străzi din Chișinău

În perioada 5-7 iunie și 9-11 iunie va fi sistat traficul rutier pe strada Ion Inculeț. Măsura este luată în legătură cu executarea lucrărilor de reamplasare a pilonilor de energie electrică și telecomunicații, transmite IPN.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 5 Iunie 2020, ora: 08:58

Un minor în vârstă de 15 ani s-a înecat într-un lac din raionul Ungheni

Un minor în vârstă de 15 ani s-a înecat într-un lac din raionul Ungheni

Un minor în vârstă de 15 ani s-a înecat în lacul din apropierea satului Zagarancea, raionul Ungheni.

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 5 Iunie 2020, ora: 08:48

Dezastru ecologic în Portul Constanța: Adevărate focare de poluare care afectează solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre

Dezastru ecologic în Portul Constanța: Adevărate focare de poluare care afectează solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre

Trei gropi ilegale, tolerate de autoritățile locale Dezastru ecologic în Portul Constanța. Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mircea Fechet, spune că a găsit în Portul Constanța o rampă unde au fost aruncate de-a lungul anilor zeci de tone de deșeuri...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 5 Iunie 2020, ora: 08:35

Chicu și Furtună îi amenință pe cetățeni CU MOARTEA / Niciun cuvânt despre „exemplu” dat de „prșdinti” care se plimbă relaxat prin republică

Chicu și Furtună îi amenință pe cetățeni CU MOARTEA / Niciun cuvânt despre „exemplu” dat de „prșdinti” care se plimbă relaxat prin republică

„Stați acasă - nu la cimitir”, ne îndeamnă tehnocratul de Pârjolteni, Ion Chicu, pe facebook.com

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 Iunie 2020, ora: 07:43

Brazilia a depășit Italia la numărul deceselor provocate de coronavirus

Brazilia a depășit Italia la numărul deceselor provocate de coronavirus

Brazilia a devenit joi a treia ţară din lume ca număr de decese din cauza noului coronavirus, depăşind 34.000 de morţi, în faţa Italiei, după un nou record de morţi înregistraţi în 24 de ore.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 5 Iunie 2020, ora: 07:37

Horoscopul zilei de azi, VINERI 5 IUNIE 2020. Deschide bine ochii! Influențele eclipsei de Lună plină

Horoscopul zilei de azi, VINERI 5 IUNIE 2020. Deschide bine ochii! Influențele eclipsei de Lună plină

Este ziua marii eclipse de Luna in Sagetator. N-a mai fost una asemanatoare din 2010-2013. Esti Gemeni sau Sagetator? Ai nevoie de actiuni curajoase. Echilibrul se poate pierde usor. Insa toate zodiile se pot simti pe taram nesigur. Mercur si Uranus au idei briliante si te ajuta pe alocuri.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 5 Iunie 2020, ora: 06:42

Implicarea Armatei a 14-a a Federației Ruse în războiul ruso-moldovenesc din 1992

Implicarea Armatei a 14-a a Federației Ruse în războiul ruso-moldovenesc din 1992

Colapsul Uniunii Sovietice, dincolo de implozia imperiului comunist, a creat o serie de probleme tuturor statelor ex-sovietice, una dintre cele mai stringente devenind cea a existenţei, în teritoriul acestora, a unui contingent uriaş de forţe armate ale unei formaţiuni statale noi...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 5 Iunie 2020, ora: 03:53

Întâmpină vara cu un desert delicios! Cum prepari checul cu ciocolată, numai bun de combinat cu îngheţata

Întâmpină vara cu un desert delicios! Cum prepari checul cu ciocolată, numai bun de combinat cu îngheţata

Uşor de preparat, checul cu ciocolată şi frişcă este un desert excelent care va fi apreciat de întreaga familie în special de iubitorii de ciocolată.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 5 Iunie 2020, ora: 03:46

Important pentru sănătate: Alimentele care reglează nivelul acidului uric şi ţin alte boli la distanţă

Important pentru sănătate: Alimentele care reglează nivelul acidului uric şi ţin alte boli la distanţă

Acidul uric este un acid organic, care se găseşte în sânge şi urină, rezultând din arderea proteinelor. Patologia lui este în primul rând dominată de gută. Valorile normale în sânge sunt de 2-5 mg/100 ml ser la adulţi şi între 1-3 mg/100 ml...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 5 Iunie 2020, ora: 00:41

De ce se teme Rusia: România va deveni citadela unei flote NATO la Marea Neagră, cu sprijinul lui Erdogan

De ce se teme Rusia: România va deveni citadela unei flote NATO la Marea Neagră, cu sprijinul lui Erdogan

Statele Unite sunt în căutarea unei noi baze la Marea Neagră pentru a putea exercita o presiune cât mai mare asupra Rusiei în regiune. Dorința Occidentului de a controla zona strategică a strâmtorii Bosforului și Marea Neagră este atât de mare încât...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 5 Iunie 2020, ora: 00:01

(Ne)cuvântul zilei: ALOLINGV

(Ne)cuvântul zilei: ALOLINGV

Se dă startul examenelor de bacalaureat. Mii de candidați, din mediul "alolingv", susţin astăzi, 4 iunie, primul examen din sesiunea de bacalaureat 2019, cel de limbă şi literatură română.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 4 Iunie 2020, ora: 18:43

Dodon își arată limitele: „Nu accept revenirea la județe” / Nu oferă nicio soluție de alternativă. Județe - nu, uezduri - da?!

Dodon își arată limitele: „Nu accept revenirea la județe” / Nu oferă nicio soluție de alternativă. Județe - nu, uezduri - da?!

„Să facem reforme de dragul reformei, că așa le este pe plac unor experți, nu contează că sunt nemți sau români... Noi trebuie să vedem care este interesul nostru național. Eu sunt de acord cu reforma APL, ea este necesară, dar sunt categoric împotriva reformei de...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)