Chișinău

CATASTROFAL / 25 de cadre medicale de la Spitalul Clinic Municipal nr. 4 au CORONAVIRUS

În total, 34 de persoane, angajați și pacienți din cadrul Spitalului Clinic nr. 4 din Chișinău, au fost supuse testării la noul tip de coronavirus. „Au fost testați 13 pacienti și 21 de angajați. Dintre aceștia, 25 au avut rezultate pozitive:12 pacienți și 13 angajați”, a menționat Tatiana Bucearschi.

Dintre pacienții diagnosticați cu noul tip de coronavirus, 10 sunt în stare satisfăcătoare și rămân internate în Spitalul Clinic Municipal nr. 4, un pacient a fost transferat la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, iar altul, starea căruia s-a agravat – transferat la Spitalul Republican.

Dintre lucrătorii medicali diagnosticați cu Covid-19, doi au fost internați în spitalul unde activează, pentru tratament, trei au fost transferați la Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, iar ceilalți fac tratament la domiciliu, sub monitorizarea medicilor de familie.

Totodată, ceilalți angajați, care au obținut rezultate negative în urma testării, se află în autoizolare la domiciliu, la fel sub monitorizarea medicilor de familie.

În total, până astăzi, doar în municipiul Chișinău au fost confirmate 102 cazuri de infectare cu Covid-19 printre lucrătorii medicali.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *