Ultima oră

Castorii se fac vinovaţi de inundaţiile din Polonia

 Cei mai mari inamici ai digurilor sunt nişte animale numite castori. Castorii trăiesc peste tot de-a lungul digurilor de pe Vistula şi contribuie în mare parte la deteriorarea lor", a declarat Miller într-o conferinţă de presă, relatează NewsIn, citând Le Figaro.

Potrivit autorităţilor, circa 50.000 de castori trăiesc în Polonia unde sunt apăraţi parţial de lege. În urma inundaţiilor, autorităţile locale au crescut cotele de vânare a castorilor.

"Castorii fac tunele în diguri, le slăbesc în interior. Dar nu sunt singurii, mai sunt şi soarecii de câmp", a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Pawel Fratczak.

Râul Vistula a iesit din matcă în capitala poloneză, nivelul său atingând 7,5 metri, ceea ce depăşeşte cu mai mult de un metru cota de alertă.

Inundaţiile provocate în mai multe regiuni din Polonia de ploile abundente s-au soldat deja cu 15 victime. Mii de persoane au fost evacuate.

Locuitorii din Varşovia se tem că această creştere a nivelului râului va provoca ruperea digurilor speciale de pamânt care apăra oraşul de inundaţii. Autorităţile locale au închis de urgenţă circulaţia pe cele mai mari artere din capitală în faţa riscului de inundaţii. Mai multe străzi situate de-a lungul Vistulei au fost închise deja.

Sursa: 9AM News

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *