Culinar.md

Căpşunile, fructe delicioase de sezon

Căpşunile ca medicament

Aceste fructe sunt mai bogate decât citricele în vitamina C şi reduc riscul apariţiei cancerului gastrointestinal. Revitalizează întreg organismul şi „luptă” cu succes împotriva îmbătrânirii.

Datorită efectului antibacterian îţi protejează organismul de infecţii. Sunt recomandate şi în cazul în care suferi de anemie sau insuficienţă hepatică. Dacă vrei să ţii o cură cu căpşuni, nu uita să iei în considerare următoarele sfaturi: onsumă de la jumătate de kilogram la un kilogram de căpşuni în loc de mic dejun şi cină. Nu combina cu nimic altceva şi dacă reuşeşti este indicat să o urmezi timp de o săptămână; dacă vrei să beneficiezi de toate substanţele nutritive ale căpşunilor, consumă-le crude fără a le prepara în vreun fel; îţi poţi pregăti şi o mască de faţă. Au un efect extraordinar asupra tenului tău care va arăta mai tânăr şi mai luminos.

O cantitate de 100 de grame de căpşuni conţine:
– 0,8 g de proteine
– 7 g hidraţi de carbon
– 2,4 g grăsimi
– 0,004 mg de vitamina A
– 60-70 mg de vitamina C
– 0,08 mg vitamina B1 şi B2
– 2 mg de sodiu
– 25 mg de calciu
– iod
– brom
– siliciu
– sulf
– apă

Nu arunca frunzele de la căpşuni! Cu acestea poţi pregăti un ceai aromat, dar şi sănătos în acelaşi timp. Măcar acum când este sezonul lor şi le ai la îndemână. 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *