Cultură

Cântăreţul grec Demis Roussos a murit

Cântăreţul grec Demis Roussos a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 69 de ani, a confirmat pentru Le Figaro fiica sa Emily.

Demis Roussos a fost un cântăreț grec, recunoscut pe plan internațional, care a avut un mare succes prin anii 1970. Născut în Egipt este fiul unei familii de greci expatriaţi : George şi Olga, care au fost nevoiţi să părăsească Alejandría , după ce pierduseră totul în timpul lui Gamal Abdel Nasser, şi care s-au întors în Grecia după războiul “Suez-ului “ . Mama să era cunoscută sub numele sau artistic de Nelly Mazloum.

După întoarcerea în Grecia , Demis a făcut parte din diverse formaţii , începând cu : The Idols (la 17 ani ) şi apoi We five şi alte formaţii care au apărut şi au avut o existenţa mai mult sau mai puţin efemeră . Marea să şansă avea să fie colaborarea să cu Vangelis Papathanassiou.

A reuşit să obţină o oarecare notorietate în 1968 când a intrat în grupul de Rock progresiv Aphrodite’s Child , întâi că solist vocal şi apoi că basist . Vocea să deosebită , că aceea a unui cântăreţ de opera l-au făcut să continue o carieră solo , după dizolvarea formaţiei Succesul modest l-a făcut “emigreze” în Europa şi să convertească inntr-un solist de notorietate . Începând cu single Forever and Ever şi continuând cu : My Friend the Wind , Goodbye, My love sau Lovely Lady of Arcadia .

În 1982 a fost coautor al cărţii A Question of Weight împreună cu prietenă să Veronique Skawinska , în această carte povesteşte cu sinceritatea lupta să dusă contra obezităţii . În anii 80 a dus o lupta împotriva stărilor de depresie ce devenea tot mai frecvente .

A fost unul din pasagerii zoborului avionului TWA 847 , ce au fost sechestraţi în 14.06.1985

Fiind un adept al Bisericii Ortodoxe Greceşti cânta şi este invitat să cânte la marile biserici de acest fel din Grecia şi din întreagă lume .

sursa: gandul.info/timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *