IT&C

Butonul de pornire de la iPhone 8 va fi mai util ca niciodată

Mai avem doar câteva zile până la lansarea iPhone 8. Cei de la Apple au trimis deja invitațiile pentru conferința de anunțare a gadgetului ce va avea loc pe 12 septembrie, în aproximativ o săptămână. Tot atunci, s-ar putea să avem parte de un iPhone 7S și 7S Plus, un nou Apple TV cu suport pentru conținut video 4K și nu numai.

Revenind însă la iPhone 8, un lucru este sigur. Acesta are șanse foarte mari să fie primul telefon al gigantului din Cupertino fără un buton Home principal. În schimb, butonul de la baza ecranului fiecărui iDevice, va fi înlocuit în cazul viitorului smartphone cu o alternativă digitală. Practic, în funcție de aplicațiile pe care le vei rula pe aparat, o variantă virtuală a butonului Home va apărea sau dispărea de pe ecran.

Deși o parte semnificativă din funcționalitatea butonului Home poate fi înlocuită cu gesturi intuitive, mulți au fost curioși cum o vei mai putea apela pe Siri fără comenzi vocale. Până acum, dacă țineai câteva secunde apăsat butonul respectiv, asistentul virtual sărea în ajutorul tău. Conform dezvoltatorului Guilherme Rambo, același lucru îl vei putea fac prin intermediului butonului de Power/Sleep/Wake de pe marginea iPhone 8.

Dezvoltatorul citat de MacRumors a găsit indicii în această direcție în codul sursă pentru iOS 11. El a afirmat că, pe lângă faptul că vei putea spune Hey Siri pentru a iniția o interacțiune cu popularul asistent virtual, o apăsare prelungită pe butonul de pornire al telefonului ar trebui să îndeplinească aceeași sarcină. Într-o oarecare măsură, o funcție intitulată Urgență SOS din iOS 11 va fi legată tot de același buton Power. Rămâne să vedem cum va combina Apple toate aceste opțiuni într-o manieră prietenoasă în spatele unui singur buton.

În altă ordine de idei, o publicație mai puțin cunoscută intitulată iCulture a venit la înaintare cu un alt zvon interesant. Aparent, iPhone 8 va purta numele de iPhone X pentru celebra a zecea aniversare a telefonului Apple.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *