Internațional

Boris Johnson sugerează că Rusia ar putea să se facă vinovată de o crimă de război în Siria

Un raid aerian ar fi vizat un convoi umanitar în apropiere de Alep, în urma atacului decedând aproximativ 20 de persoane, inclusiv un voluntar al Semilunei Roşii, se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de organizaţia umanitară Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, potrivit site-ului postului France24.

Mai multe camioane care transportau ajutoare umanitare au fost vizate de raiduri aeriene în provincia Alep, la câteva ore după ce a expirat armistiţiul din această ţară, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Le Figaro.

Boris Johnson a declarat că există posibilitatea ca acest convoi să fi fost în mod deliberat vizat de forţele ruse.

Preşedintele Vladimir Putin "nu doar (…) că pune revolverul în mâna (preşedintelui sirian Bashar al-)Assad," a declarat ministrul britanic pentru postul BBC. "Uneori chiar el este cel care trage cu revolverul. Ar trebui să analizăm dacă atunci când se stabileşte ţinta nu cumva se face în cunoştinţa de faptul că sunt vizate ţinte civile nevinovate. Asta constituie o crimă de război," a adăugat Johnson.

Statele Unite au anunţat că două avioane ruse de luptă ar fi fost implicate în atacul asupra convoiului, însă Rusia a respins categoric acuzaţiile şi în schimb a indicat bombardamentul rebelilor sau o dronă americană ca posibile cauze pentru distrugerea convoiului umanitar.

sursa: zf.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *