Culinar.md

Beneficiile consumului de ciuperci

De aceea se recomandă ca acestea să fie consumate în stare proaspătă, crude, înăbuşite sau fripte, ori în combinaţie cu carbohidraţi. Ciupercile sunt excelente în dietele de slăbire, căci nu conţin amidon. Puteţi consuma ciuperci de trei ori pe săptămână fără ca organismul să resimtă lipsa cărnii şi a energiei furnizate de consumul acesteia.

Ciupercile conțin apă, substanțe organice și săruri minerale. În plus, „carnea vegetală” are un gust delicios și poate fi gătită în multe feluri. Recent, oamenii de știință japonezi au descoperit că ciupercile au un rol important în întărirea sistemului imunitar, prevenind apariția tumorilor canceroase.

Câteva ciupercuțe albe conțin o cantitate de potasiu mai mare decât cea conținută de o portocală, potasiul contribuind la reglarea tensiunii arteriale. În plus, grație conținutului de zinc, ciupercile reprezintă un remediu excelent în lupta împotriva depresiei, a stresului și a stărilor de anxietate. Consumarea a trei ciupercuțe pe zi îi asigură organismului cantitatea optimă de vitamina B12.

Bogate în fibre și vitamine din complexul B: B1, B2, B3, B6 și acid folic, ciupercile combat oboseala, medicii indicând consumul acestora îndeosebi în astenii și în stările de epuizare fizică. Atenție însă la ciupercile pe care le consumați. Cumpărați-le doar din locuri autorizate, căci riscați să cumpărați ciuperci necomestibile care conțin alcaloizi, substanțe organice toxice ce produc intoxicații ale sistemului nervos sau intoxicații gastrointestinale.

De asemenea, păstrate în condiții incorecte, chiar și ciupercile comestibile pot cauza anumite intoxicații. Recent, o serie de cercetări au demonstrat că ciupercile reprezintă un puternic afrodiziac, anumite proteine conținute de acestea acționând asupra centrilor nervoși ai sexualității, stimulând-o.

E bine de ştiut că 100 de grame de ciuperci au 20 de calorii și conțin:
– 2 g proteine;
– 300 mg potasiu;
– 40 mg acid folic;
– 15 mg vitamina B8;
– 2 mg vitamina B5;
– 1 mg fier;
– 1 mg zinc;
– 0,5 grame grăsimi;
– 2,3 grame glucide.

www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *