Sănătate

Băuturi naturale energizante

Ritmul alert al vieții de zi cu zi ne provoacă să-i facem față, alergând în stânga și în dreapta pentru rezolvarea diferitelor probleme. Poate că este unul dintre cele mai frumoase și îndrăgite anotimpuri, însă primăvara este și un anotimp în care asteniile, amețelile, tonusul energetic scăzut și stările de epuizare fizică și psihică sunt la ele acasă. Resursele energetice ale organismului nu sunt însă inepuizabile. Se întâmplă să ne simțim organismul devitalizat, să ne simțim obosiți, iar pofta noastră de viață să se ducă pe apa sâmbetei.

Natura ne pune însă la îndemână numeroase remedii de energizare. Vă propunem, așadar, câteva băuturi naturale, cu un conținut ridicat de substanțe nutritive, a căror preparare se realizează ușor și nu necesită mult timp.

Sucul de morcovi este recomandat în cazul anemiilor, al lipsei poftei de mâncare și al demineralizării organismului. Este cunoscut și apreciat pentru rolul său în eliminarea toxinelor din organism, în creșterea imunității organismului și a prevenirii îmbătrânirii premature, precum și datorită conținutului său ridicat de fier, calciu, fosfor, magneziu, vitaminele A, B1, B2, C. În combinație cu sucul de portocale sau de pătrunjel, sucul de morcovi poate avea un efect rapid de energizare a organismului. Un pahar de suc de morcovi amestecat cu lapte, servit la micul dejun, reprezintă remediul perfect pentru revitalizarea organismului.

Un adevărat cocktail de sănătate ce contribuie la eliminarea toxinelor din ficat se poate obține din amestecarea a două linguri de ulei de migdale pur cu șapte linguri de suc de lămâie proaspăt, cu patru căței de usturoi și cu ghimbir dat prin răzătoare. Ingredientele se amestecă cu ajutorul unui blender. Chiar dacă nu are un gust grozav, efectul său detoxifiant și energizant este garantat. Atenție însă, această băutură nu este recomandată și în cazul persoanelor care au avut pietre la vezica biliară, al femeilor însărcinate sau al mămicilor care alăptează.

Pentru că este primăvară, ar trebui să facem apel la legumele și fructele specifice acestui anotimp. Sucul de spanac, simplu sau amestecat în procent egal cu suc de țelină, băutură cunoscută pentru efectele pozitive pe care le are asupra sistemului nervos, oferă organismului o porție zdravănă de fier, calciu, beta-caroten (necesar pentru formarea vitaminei A), vitamina B6, vitamina C, sodiu și potasiu.

Nu mulți sunt cei care sunt familiari cu efectele energizante ale sucului de guarana, plantă cățărătoare de pe meleagurile Americii de Sud sau cu faptul că unii specialiști recomandă înlocuirea cafelei cu această băutură. Sucul natural obținut din guarana ajută la combaterea migrenelor, sporește capacitățile de memorare ale creierului, contribuie la eliminarea stresului și la îmbunătățirea condiției psihice.

Eficiente în eliminarea stărilor de oboseală și în reenergizarea organismului sunt și sucurile de fructe. Sucul de fragi are un gust delicios și este băutura preferată a multora. În plus, este bogat în vitamine și minerale, ajută la stabilizarea sistemului nervos și la eliminarea acidului uric. Puteți prepara singure acasă, cu ajutorul unui blender, o băutură sănătoasă și delicioasă din patru portocale, o grefă, o lămâie, două mere și un morcov mai mic. Acest răsfăț de fructe și de morcov este recomandat și copiilor, pentru creșterea vitalității.

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *