Actualitate

Başcanul Găgăuziei cere majorarea volumului finanţărilor de la bugetul de stat

Potrivit Infotag, başcanul propune, în special, creşterea alocărilor pentru hrana elevilor din clasele I-IV de la 10,80 lei la 12,43 lei pe zi pentru un copil. Standardele alimentare actuale nu s-au schimbat din 2019. Finanţarea suplimentară va necesita 103,5 milioane de lei, transmite Știri.md.

A doua iniţiativă implică creşterea costurilor pentru încălzirea spitalelor, şcolilor şi altor instituţii. Potrivit calculelor conducerii autonomiei, deficitul de fonduri pentru aceasta se va ridica la 20 de milioane de lei.

”Proiectul de lege înaintat de şeful Găgăuziei spre examinare Cabinetului de miniştri al Republicii Moldova propune majorarea părţilor totale de venituri şi cheltuieli ale bugetului naţional cu 331,7 milioane de lei pentru acoperirea deficitului tuturor instituţiilor bugetare ale Republicii Moldova. Neadoptarea acestor măsuri va avea consecinţe social-economice grave pentru ţară. Instituţiile de stat, inclusiv spitalele, şcolile, grădiniţele, vor fi nevoite să facă economii la încălzire, ceea ce va afecta negativ sănătatea copiilor, angajaţilor, pacienţilor instituţiilor de sănătate şi a altor categorii ale populaţiei”, se arată în mesajul Comitetului executiv al Găgăuziei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *