Chișinău

Autorităţile au făcut un pas înainte spre protejarea animalelor comunitare

La discuţie au luat parte directorul Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Petru Gontea; directorul „Autosalubritate”, Tudor Maniv; directorul necropolei de animale, Vasile Gorea; reprezentanta organizaţiei ALGA, Valentina Dudnic şi un grup de militanţi pentru protecţia animalelor.

După ce la primărie s-a încercat a se ajunge în decurs de câteva luni, într-un final, întâlnirea a avut loc, problemele au fost expuse, proiectul ce a fost depus către domnul primar Dorin Chirtoacă în luna martie a fost prezentat şi celor de faţă, iar toată lumea s-a arătat interesată ca, într-un fel sau altul, problema animalelor comunitare să fie rezolvată.

După ce s-a etalat de ambele părţi care sunt problemele cu care se confruntă atât autorităţile, cât şi ceea ce văd cei care protejează animalele comunitare, a fost trasă o linie şi s-a stabilit următorul pas. Se încearcă organizarea unui grup de lucru din care să facă parte autorităţile, ONG-urile pentru protecţia animalelor şi un reprezentant al militanţilor pentru protecţia acestora. Acum se aşteaptă dispoziţia primarului Dorin Chirtoacă pentru formarea acestui grup de lucru, ceea ce sperăm să se întâmple cât mai repede şi într-un mod cât mai raţional. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *