IT&C

Apple comandă ecrane de la Samsung pentru un iPhone pliabil

Apple pare să înceapă experimentele pentru dezvoltarea unui iPhone pliabil

Conform Ice Universe, un cunoscut leaker din industrie, Samsung Display va livra o cantitate mare de ecrane pliabile către Apple, iar înțelegerea dintre companii ar fi ca acestea să fie disponibile în exclusivitate pentru Apple timp de un an. Astfel, Apple ar putea fi prima companie parteneră Samsung care folosește tehnologia companiei de ecran pliabil.

Asta dacă într-adevăr Apple va dezvolta în viitorul apropiat un astfel de dispozitiv. Conform brevetelor pe care le-a înregistrat în trecut, un iPhone pliabil ar trebui neapărat să fie livrat fără o „cută” în locul în care are loc plierea. Momentan, tehnologia Samsung, care folosește un panel OLED, sticlă ultra-subțire și o protecție din plastic, lasă urme vizibile și tangibile pe centrul ecranului.

Întrucât Corning a fost un partener Apple încă de la prima generație de iPhone, compania ar putea aștepta soluția producătorului de sticlă, care promite ca în 2021 să livreze primele paneluri care pot fi îndoite fără să se spargă. Acestea ar trebui să nu lase urme pe suprafața tactilă și să ofere o rezistență mult îmbunătățită, cu o suprafață care să nu se zgârieturi.

Estimările spun că până în 2025, ar putea fi vândute anual peste 100 de milioane de unități de dispozitive cu ecrane pliabile, de la un milion estimat pentru anul 2019, când acestea au debutat pe piață. Probabil că un model de la Apple este în acest moment inevitabil, însă compania obișnuiește să aștepte până când o anumită tehnologie sau categorie de produse ajunge la o anumită maturitate înainte să o aducă pe piață într-o versiune reinterpretată.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *