Actualitate

ALINA MUNGIU PIPPIDI: „Serviciile secrete plătesc articole în presa străină”

 În urmă cu mai mulţi ani, Marius Ghilezan a realizat o investigaţie pentru “Evenimentul zilei,” în care demonstra că oamenii preşedintelui, jurnaliştii care scriu în presa occidentală, au o firmă “Tadami Press,” în care apar colaboratorii Sanda Nicola, Laurent Couderc, Tatiana Niculescu Bran, Mirel Bran şi junele Jonas Mercier. Bilanţurile contabile înregistrează venituri sporite atunci când se organizează campanii în presa străină. Acestea pot fi consultate aici.

Tatiana Niculescu Bran a ocupat o scurtă perioadă de timp funcţia de purtător de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis.

În 2017, veniturile totale au fost de 190.757 de lei, cu un profit de 10.827 de lei, firma având doar un singur angajat.

Recent a apărut un scandal legat de o serie de declaraţii ale lui Ion Iliescu în Le Figaro, pe care proba audio pusă la dispoziţia media de autorul interviului nu le susţinea.

Celebrul disident Paul Goma zicea mai în glumă că Securitatea folosea înainte Le Monde. Acum, pare că se preferă Le Figaro.

Există un fir roşu care leagă mai multe articole, o serie de fraze fiind descoperite de către analişti că sunt identice fie că apar în presa de limbă engleză, fie în cea de limbă franceză.

https://newstandard.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *