Actualitate

Aceste 6 remedii naturale te vor scăpa de oboseală

Remedii care te scapă de oboseală

Melasa

Este un indulcitor natural, care provine din sfecla sau trestia de zahăr. Contțne o cantitate mare de fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, cupru și alte substanțe minerale și microele­mente ce combate oboseala (epuizarea) datorată unui efort excesiv, stresului sau unei gripe sau răceli pre­lungite. Adaugă 3 lingurițe de melasă într-o ceașcă de lapte/apă caldă. Bea câte o ceașcă, înaintea meselor principale.

Ginseng

Prin stimularea ușoară a glandelor suprarenale te pune în mișcare, iar efectele se vor observa treptat dupa 3-4 zile.

Tinctura de rozmarin

Are o acțiune tonică asupra sistemului nervos și cardiac. Se administrează 50 picaturi pe zi, cu puțină apă sau ceai (antistres), 20 zile pe lună, timp de 1-2 luni.

Sucul de țelină și morcov

Ajută la regenerarea celulară, tonifierea neurologică și la reglarea activității glandelor suprarenale (responsabile de secreția hormonilor de stres), îmbunătațește reacția organismului la suprasolicitarea fizică și psihică. Cura dureaza 1-2 luni. Sucul se bea imediat dupa preparare, pe stomacul gol, dimineața, înainte de masă.

Uleiul de mentă

Se adaugă 2 picături de ulei esențial de mentă, puse pe o bucată de zahăr, luate 15 zile, te vor ajuta să scapi de oboseală. Efect revigorant are și masajul efectuat cu amestecul din două picături de ulei esențial de mentă și de pin, de două ori pe zi, timp de o săptămână.

Uleiul de scorțișoară

Ulei esențial de scorțișoară de Ceylon (2 picături), ulei esențial de lămâie (2 picături) și ulei esențial de combru (2 picături). Se administrează dimineața, la prânz și seara, cu o linguriță de miere, apă sau ceai, până la recuperare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *