Chișinău

20 la sută din blocurile locative au fost conectate la căldură

Directorul general al SA „Termocom”, Mihai Cernei, a menţionat, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, că, în cazul în care locatarii vor insista pe deconectarea agentului termic pe perioada cât temperaturile afară sunt încă înalte, robinetul va fi deconectat pe timp de noapte sau ziua.

Mihai Cernei a spus că până în prezent au fost conectate la agent termic 120 de grădiniţe. Fără căldură rămân 3 grădiniţe, unde agentul termic nu poate fi livrat din cauza presiunii înalte din sistemele termice. Problema va fi rezolvată când debitul de agent termic va creşte. Acest lucru se va întâmpla la sfârşitul lunii octombrie, când vremea afară se va răci.

Până în prezent au solicitat să fie conectate la căldură peste 50 de instituţii de învăţământ preuniversitar şi 24 de instituţii medicale.

Şeful Direcţiei locativ-comunală şi amenajare, Petru Gontea, a spus că duminică, 6 octombrie, mai multe blocuri de locuit din capitală s-au deconectat de la căldură, astfel că în capitală rămân conectate circa 300 de blocuri sau 20% din fondul locativ municipal.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a spus că pe viitor va trebui găsită o formulă de atingere a parametrilor de conectare în proporţie de 30% pentru trecerea la parametrii de iarnă, cu debit şi temperaturi ale agentului termic mai mari.

Timpul.md via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *