Actualitate

PROTESTE VIOLENTE în Franţa: Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa mulţimea, la Paris/ Peste 66.000 de manifestanţi ai “Vestelor galbene”, în stradă/ VIDEO

Potrivit Ministerului francez de Interne, 33.500 de persoane participă în această sâmbătă la mobilizarea "Vestelor galbene" "Act V". O cifră semnificativ mai mică decât în ​​săptămânile anterioare, transmite Le Figaro.

Anterior, cel puţin 85 de persoane au fost reţinute la Paris, sâmbătă, pe fondul prostelor violente organizate de susţinătorii Mişcării "Vestele Galbene", la care participă mii de francezi, relatează site-ul postului ABC.

 

Poliţia a informat că dintre persoanele reţinute, 46 au fost arestate. Nu există detalii privind motivul reţinerii lor. Aproximativ 8.000 de poliţişti şi 14 vehicule blindate au fost distribuite în capitală pentru a ţine situaţia sub control.

Ministerul de Interne a declarat că în total 69.000 de ofiţeri de poliţie au fost distribuiţi în mai multe oraşe franceze în timpul protestelor. Cei mai mulţi se află în oraşesele Toulouse, Bordeaux şi Saint-Etienne.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *