Actualitate

Klaus Iohannis: Tăierile ilegale de lemn trebuie stopate. Datele sunt de speriat: jumătate din masa lemnoasă se taie ilegal

„Această abordare nu e nouă pentru mine. A existat o întreagă politică a PSD de denigrare a subsemnatului folosind fake news, cum că aș fi prietenul unora care defrișează și că aș fi împotriva pădurilor. Nu. Sunt un adept al protejării pădurilor și al unui mediu curat. Am discutat mai mult de o oră cu ministrul Mediului și premierul. E nevoie de politici solide, de măsuri ferme, care să repună, de exemplu, Garda de Mediu în funcțiune pentru a preveni acest defrișări ilegale”, a continuat el.

„Datele sunt de speriat. O o cantitate egală de lemn cu cea care se taie legal se taie și ilegal și asta trebuie să înceteze”, a mai spus președintele.

El a adăugat că problema defrișărilor a fost discutată în CSAT și a existat o hotărâre cadru, dar nu a fost pusă în practică pentru că „PSD nu a dorit” acest lucru.

„Dacă jumătate se taie ilegal în România, această masă lemnoasă nu aduce niciun ban la buget, or asta este inadmisibil pur și simplu”, a mai spus președintele. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *