Actualitate

Joaquin Phoenix a trecut prin momente groaznice ca să-l joace pe Joker

În discuția cu jurnalistul Dave Itzkoff, Phoenix a povestit ce s-a întâmplat în timpul filmărilor. Cum la început s-a luat la ceartă cu regizorul Todd Philips (The Hangover, Due Date, War Dogs) pe seama greutății personajului. Phoenix, care avea deja experiență în slăbit după roluri ca cel din The Master, i-a spus, „E oribil să trăiești așa. Cred că ar trebui să fie bine făcut”. Însă Todd i-a răspuns, „Cred că ar trebui să fie foarte slab”. Așa a ajuns Phoenix să slăbească 24 de kilograme pentru rol.

Asta e extrem de greu. Apoi, Philips a spus că-n timpul filmărilor, Phoenix pur și simplu se ridica și pleca, lucru care-i băga în sperieți pe ceilalți colegi de platou. Philips a explicat în New York Times, că „ieșea pur și simplu în mijlocul unei scene. Iar asta-i făcea pe ceilalți actori să creadă că ei erau de vină, când de fapt el era, pur și simplu nu voia să filmeze”. Actorul Robert De Niro n-a perceput-o așa, pentru el „Joaquin era foarte implicat în ce făcea, așa și cum trebuia să fie. Nu ai ce să comentezi când îți zice hai la o cafea. O faci pur și simplu”. Oricum ar fi, nu pare să fi fost un mediu tocmai jovial.

Pentru Phoenix a contat și cât de mult e legat filmul de povestea din benzile desenate, mai ales cum personajele Thomas Wayne (Brett Cullen) și fiul său, Bruce (Dante Pereira-Olson), ajung să fie Batman. Conform lui Phillips, „Lui Phoenix nu i-a plăcut niciodată să spună numele Thomas Wayne. Cred că era mai ușor pentru el dacă filmul se numea Arthur și n-avea nicio treabă cu povestea asta. Dar cred că-n cele din urmă a prins ideea și a apreciat-o”. Acceptarea asta e o veste bună, pentru că filmul pare să fie unul dintre cele mai bune de anul ăsta. A câștigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția.

https://www.vice.com/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *